Sarapan :
2 keping roti wholemeal
2 biji telur rebus
Snek Pagi :
1 biji epal hijau
1 cawan teh hijau
Makan Tengah Hari :
1/2 cawan nasi putih
Tomyam seafood/ayam
Resepi Tomyam Seafood/Ayam
Bahan-Bahan
150-200g seafood/250-300g dada ayam1 bj cili besar merah
2-3 bj cilia pi
1 bj bawang besar
1 bj tomato
2-3 helai daun limau purut
(blend semua bahan)
Serai-ketuk
1-2 hiris lengkuas
Bunga kobis/sayuran
Cara-cara
Tumis semua bahan blend bersama serai dan lengkuas.Masukkan seafood/ayam.
Masukkan air dan bunga kobis/sayur-sayuran
Masukkan sedikit garam/sos ikan dan asam keeping.
Snek Petang :
1 biji buah oren
Snek Malam :
3 keping biskut cream crackers
100 ml susu segar
No comments:
Post a Comment